Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός της ΕΕ δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στη χώρα παρουσιάζοντας αρνητικό αποτέλεσμα μετά το γρήγορο και άμεσα διαθέσιμο τεστ για τον κορονοϊό.

Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ στις 18 Ιανουαρίου και αναφέρονται σε ένα έγγραφο της γαλλικής κυβέρνησης, επισημαίνουν ότι οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τεστ αντιγόνων ή τεστ χρωματογραφικής πλευρικής ροής που δίνουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτά τα συντομότερα τεστ χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους οδηγούς φορτηγών που μετέφεραν προϊόντα από την Μάγχη που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί διευκρίνισε ότι θα δεν αλλάξουν επί του παρόντος οι προβλέψεις που απαιτούν από τους οδηγούς φορτηγών που εισέρχονται στη Γαλλία από τη Βρετανία να αποδείξουν ότι δεν έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

«Οι κανονισμοί που αφορούν τους μεταφορείς από τη Βρετανία διατηρούνται εν αναμονή ενός συντονισμένου σχεδίου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών», έγραψε ο υπουργός.

Τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες η Γαλλία απαιτεί όσοι εισέρχονται στη χώρα από τη Βρετανία να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν COVID-19.

Δεν είναι ακόμη σαφής ο αντίκτυπος που θα έχουν οι νέοι κανόνες ελέγχου για κορονοϊό στην μεταφορά των προϊόντων δια μέσου της Μάγχης, η οποία ήδη έχει επηρεαστεί εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.