Ο John Dillermand έχει ένα πολύ μεγάλο πέος. Τόσο μεγάλο που μπορεί να το χρησιμοποιεί σε επιχειρήσεις διάσωσης, να σηκώνει διάφορα αντικείμενα, ακόμα και να κλέβει χωνάκια παγωτό για τα παιδιά.

Όχι, αυτό που διαβάζετε δεν περιγράφει μια νέα έρευνα και τα συμπεράσματά της, αλλά αφορά τον πρωταγωνιστή του νέου καρτούν στη Δανία, που προβάλλεται στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό DR, και έχει προκαλέσει σάλο. Στόχος του δημιουργού του Jacob Ley, που είναι πατέρας δύο κοριτσιών και ενός αγοριού, είναι να διώξει την ντροπή και την αμηχανία που μπορεί να αφορά στο σώμα μας.

Το παιδικό προορίζεται για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και έγινε αφορμή για να ξεκινήσει μια κουβέντα για το τι πρέπει να περιλαμβάνει η ποιοτική τηλεόραση για τα παιδιά όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Το καρτούν έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο και οι πολέμιοί του καταδίκασαν την ιδέα του άνδρα που δεν μπορεί να κοντρολάρει το πέος του. «Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε στα παιδιά μας;» αναρωτιέται η δανή συγγραφέας Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Η κλινική ψυχολόγος Erla Heinesen Højsted που δουλεύει με οικογένειες και παιδιά λέει ότι οι εχθροί του καρτούν μάλλον υπερβάλλουν. «Ο John Dillermand μιλάει στα παιδιά και μοιράζεται τις δικές τους σκέψεις – και τα παιδιά βρίσκουν αστεία τα γεννητικά όργανα. Το σόου αφορά έναν άντρα που είναι παρορμητικός, δεν έχει πάντα τον έλεγχο, που κάνει λάθη, όπως και τα παιδιά. Αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη των πράξεών του» λέει.

Ο Christian Groes, ερευνητής φύλου στο Πανεπιστήμιο του Roskilde, κατηγόρησε επίσης το κανάλι πως «διαιωνίζει την τυπική ιδέα μιας πατριαρχικής κοινωνίας και νομιμοποιεί την κουλτούρα των αποδυτηρίων… που έχει χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την πολλή κακή συμπεριφορά αντρών. Στόχο έχει να είναι αστείο, οπότε θεωρείται αβλαβές. Αλλά δεν είναι. Και το διδάσκουμε στα παιδιά μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.