Ένας Αφροαμερικανός έτρωγε με τη σύντροφο και τα δυο του παιδιά, τον 13χρονο γιο του και το νεογέννητο μωρό, σε εμπορικό κέντρο της Βιρτζίνια, όταν ήρθαν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook η σύντροφός του, Shantel Covil, βλέπουμε τον αστυνομικό να περνά χειροπέδες στον Jamar Mackey την ώρα που εκείνος κάθεται στην καρέκλα. Τον κατηγορούσε ότι ήταν κλέφτης πιστωτικών καρτών.

«Το κάνεις αυτό δημοσίως; Δεν μπορούμε να βγούμε έξω; Μπροστά στην οικογένειά μου;», ακούμε τον θυμωμένο άντρα να λέει στον αστυνομικό. «Άκου, θα σου τα εξηγήσω όλα», του απαντά εκείνος.

Η αστυνομία είπε τελικά πως η σύλληψη ήταν λανθασμένη. Ο Mackey έμοιαζε με τις περιγραφές για έναν κλέφτη πιστωτικών καρτών. Όταν πληροφορήθηκαν το λάθος τους, οι αστυνομικοί τού έβγαλαν τις χειροπέδες.

 

Trying to enjoy a meal with my family in the mall but Virginia Beach police out here arresting people for being black with dreads I was so scared this was gonna end differently smh

Δημοσιεύτηκε από Kiara Love στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

«Να γιατί παλεύουμε γι’ αυτά τα πράγματα τώρα. Έτσι μας φέρονται το 2020!», ακούμε τον Mackey να φωνάζει όσο οι αστυνομικοί τον απελευθερώνουν.

«Με πονάει», είπε κατόπιν στην εκπομπή «Good Morning America», «κι αν με είχαν πυροβολήσει μπροστά στον γιο μου;».

Η αστυνομία της Βιρτζίνια απολογήθηκε δημοσίως για το περιστατικό και υποσχέθηκε έρευνα για το συμβάν.

«Κανείς δεν θέλει να του βάζουν χειροπέδες μπροστά στην οικογένειά του, μπροστά σε κόσμο, όπως έκανε ο αστυνομικός το Σάββατο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής Paul Neudigate…