Αστυνομικός στο Παρίσι έριξε κάτω οπερατέρ του Reuters, στη διάρκεια διαδήλωσης, το Σάββατο, τραυματίζοντάς τον.

Στο βίντεο που τραβούσε ο κάμεραμαν Clotaire Achi φαινόταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών να στέκεται ακίνητη και να φωνάζει σε αστυνομικούς που φορούσαν πλήρη εξάρτυση, οι οποίοι βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά.

Η αστυνομία κινήθηκε εναντίον των διαδηλωτών και ένας αστυνομικός με γκλομπ και ασπίδα κατευθύνθηκε κατευθείαν κατά του Achi, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, όπως κατέγραψε η κάμερα, παρότι εκείνος είχε εμφανές το σήμα πως είναι εργαζόμενος του Τύπου.

Ο φωτορεπόρτερ Achi τραυματίστηκε στον ώμο και το δεξί του χέρι και με ιατρική συμβουλή απέχει για μία εβδομάδα από τη δουλειά του.

«Θα απευθυνθούμε στις αρχές για το θέμα» τόνισε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού πρακτορείου, «οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να μπορούν να μεταδίδουν ειδήσεις χωρίς τον φόβο να παρενοοχληθούν ή να τραυματιστούν, όπου κι αν βρίσκονται».

«Οποιοσδήποτε πιστεύει πως είναι θύμα αστυνομικής βίας μπορεί να κάνει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παρισιού.

Η διαδήλωση, στην Place de la Republique, στο κέντρο του Παρισιού, διοργανώθηκε κατά της αστυνομίας βίας και εναντίον του νέου νόμου που δεν επιτρέπει στους δημοσιογράφους να δημοσιεύουν φωτογραφίες αστυνομικών.