Τέλος το YouTube στη γείτονα

Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση στους χρήστες


ΚΟΣΜΟΣ
18:02
03/11/2010
Τέλος το YouTube στη γείτονα
loading

Οι πολίτες της γείτονος είχαν στη διάθεσή τους τελικά μόλις τρεις ημέρες «ελευθερίας πρόσβασης» στο YouTube. Με νέα απόφασή του, τουρκικό δικαστήριο, απαγόρευσε στους χρήστες την πρόσβαση στη δημοφιλή διαδικτυακή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

H πρόσβαση στο Υοutube ήταν απαγορευμένη επί 2,5 χρόνια κατόπιν βούλησης της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά όμως έκλεισε με τη βούληση της αντιπολίτευσης.

Το 11ο τμήμα του Ειρηνοδικείου της Άγκυρας έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Ντενίζ Μπαϊκάλ, με βάση την οποία ζητούσε την απαγόρευση πρόσβασης και πάλι στο Youtube. Ο λόγος ήταν ότι στο Youtube προβαλλόταν το βίντεο, το οποίο στάθηκε η αφορμή να απομακρυνθεί από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάιο. Το επίμαχο βίντεο έδειχνε τον ίδιο και μία βουλευτή του κόμματός του σε ερωτικές περιπτύξεις.

Έτσι, το τουρκικό δικαστήριο έδωσε την εντολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο Youtube.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχολιάζοντας τη νέα απόφαση, είπε ότι «η Τουρκία δε θα έπρεπε να κατατάσσεται στις χώρες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει