Ακόμα 22.609 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, σαφώς αυξημένα από τα περίπου 18.000 που είχε καταγράψει χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων SARS-CoV-2 έφτασε τα 855.916.

Από χθες ως σήμερα Πέμπτη το πρωί, 251 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γερμανία να φτάνει τους 13.370 νεκρούς.

Εντωμεταξύ, με τις ψήφους της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων εγκρίθηκε και από τα δύο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου η μεταρρύθμιση της Τρίτης Πράξης «για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση επιδημικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο», η οποία ωστόσο προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις κυρίως από την ακροδεξιά, η οποία προκάλεσε αλλεπάλληλα επεισόδια πριν και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Χιλιάδες αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού, μαζί με νεοναζί, διαδήλωναν σχεδόν όλη μέρα στο Βερολίνο, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα και επικυρώθηκε ήδη με την υπογραφή του Ομοσπονδιακού Προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορεί στο εξής να ορίζει τους τομείς στους οποίους τα ομόσπονδα κρατίδια επιτρέπεται να επιβάλλουν περιορισμούς.