Την ώρα που ο «πόλεμος» Μακρόν – Ερντογάν μαίνεται αποκτώντας επικίνδυνες απολήξεις, με επίκεντρο μάλιστα την θρησκεία, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo βάζει μπουρλότο στην όλη διαμάχη.

Στο νέο του τεύχος, το σατιρικό περιοδικό παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο, σε μια άσεμνη γελοιογραφία. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας γυναίκας, πιθανώς μουσουλμάνας, και όταν αντικρίζει τα γυμνά της οπίσθια, αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!».

Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

https://twitter.com/Charlie_Hebdo_/status/1321134572105572352

Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Το Παρίσι ωστόσο κάλεσε σήμερα τους Γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση στις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

«Σε πολλές χώρες, υψώνονται τις τελευταίες ημέρες φωνές υπέρ του μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ιδίως των αγροδιατροφικών, όπως και γενικότερα φωνές για διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας», επισημαίνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

«Θα πρέπει να αποφεύγετε τις περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα αυτές οι διαδηλώσεις, να παραμένετε στο περιθώριο κάθε συνάθροισης και να ακολουθείτε τις συστάσεις της πρεσβείας της Γαλλίας ή του εκάστοτε προξενείου», προστίθεται.

«Συστήνεται να επιδεικνύετε τη μεγαλύτερη προσοχή, ιδίως στην περίπτωση που μετακινείστε και στους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς χώρους και τις κοινότητες των ομογενών».