Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Βρετανίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Λονδίνο επιμένει πως η διαπραγμάτευση «δεν έχει νόημα» χωρίς αλλαγή θέσης από τις Βρυξέλλες


ΚΟΣΜΟΣ
1:36
20/10/2020
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Βρετανίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης
6
loading

Το Λονδίνο επανέλαβε ότι η συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μετά το Brexit με την ΕΕ «δεν θα είχε νόημα», λόγω της έλλειψης αλλαγής θέσης των 27, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ανοικτό σε μια «εντατικοποίηση» των συνομιλιών όπως προτείνουν οι Βρυξέλλες.

Η Βρετανία δεν βλέπει τη βάση για την επανάληψη των εμπορικών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός εάν υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή προσέγγισης από τις Βρυξέλλες, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ εξανεμίζοντας την ελπίδα που υπήρχε νωρίτερα ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν.

Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής της περασμένης εβδομάδας «δεν άφησε καμιά βάση για την εξεύρεση συμφωνίας», δήλωσε ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ, αρμόδιος για τον συντονισμό της κυβερνητικής δράσης, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε. Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί τη θέση της, τέτοιου είδους συνομιλίες δεν θα έχουν νόημα», πρόσθεσε.

Ο Γκόουβ είπε ωστόσο ότι «χαιρετίζει» τις δηλώσεις του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ που έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter «ότι είναι διαθέσιμος για την εντατικοποίηση των συνομιλιών στη βάση των νομικών κειμένων».

«Προφανώς, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εργαστούμε στη βάση της εντατικοποίησης που αυτοί προτείνουν», δήλωσε ο Μάικλ Γκόουβ. «Προτιμώ να κοιτάζω στο μέλλον με αισιοδοξία παρά να κοιτάζω πίσω με θυμό».

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, που διεξάγονταν σε πολύ βραδύ ρυθμό, επιδεινώθηκαν την Πέμπτη όταν οι 27 που συνεδρίασαν στη σύνοδο ζήτησαν παραχωρήσεις από το Λονδίνο, δηλώνοντας παράλληλα ότι θέλουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου πριν από το προσεχές έτος, όταν οι ευρωπαϊκοί κανόνες θα πάψουν να εφαρμόζονται στη Βρετανία.

Την επομένη, ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι συνομιλίες «τελείωσαν» χωρίς μια «θεμελιώδη αλλαγή» προσέγγισης της ΕΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Stateless – Tavros

  Ο ταμτακος...Παρε, παρε καστανοχωμα, κοκκινοχωμα, κοπρια για τα λουλουδια εχω...

  1. avatar Stateless

   Για πες μας, τι ενέργειες πρέπει να κάνει μια εταιρεία με εργαζόμενους από την ΕΕ, με εισαγωγές και εξαγωγές με την ΕΕ ώστε από τη 1/1/2021 θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά?
   Πόσο θα είναι οι δασμοί στα προϊόντα που θα εισάγει και θα εξάγει?
   Δώσε μου απάντηση σε αυτά και συνεχίζουμε για τη βλακεια που ψηφίσατε.

 2. avatar Θ.Τ

  Η Βρετανία δεν ήταν ποτέ μέσα στην ΕΕ δρούσε πάντα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ υπονομεύοντας εκ\' των έσω την ΕΕ.

 3. avatar Thick as a Brit

  Θα διαπρέψουμε του χρόνου.

 4. avatar Stateless

  Σε περίπτωση no deal βλέπω τη λίρα να κάνει όσο ένα pula Μποτσουάνας!!!

 5. avatar Stateless

  Έχουν ήδη συνεδριάσει οι 27 ηγέτες των κρατών της ένωσης και έχουνε συμφωνήσει και αποφασίσει για τις σχέσεις της ΕΕ με τη Βρετανία.
  Άρα οι θέσεις της ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξουν.
  Ας αλλάξουν θέσεις οι Βρετανοί.
  Αλλιώς no deal.
  Πολύ γέλιο θα ρίξουμε του χρόνου λέμε. Βλέπω το γιαλαντζι στο δρόμο με φυσαρμόνικα. Τώρα που τα λέμε θα του πήγαινε και η λατέρνα.
  Χα χα χα χα χα χα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει