Σοκ προκαλεί στην Κύπρο η είδηση ότι ισχυρός οικονομικός παράγοντας του νησιού κρατείται μετά από καταγγελία μιας 15χρονης ότι τη βίασε μαζί με έναν 35χρονο συνεργό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 15χρονη κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το περασμένο Σάββατο, συναντήθηκε με τον 35χρονο, τον οποίο γνώρισε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανήλικη ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνος την απήγαγε και τη μετέφερε με τη βία στο διαμέρισμά του στη Λευκωσία. Στη συνέχεια τη χτύπησε και τη βίασε. Στο διαμέρισμα μετέβη και μία 14χρονη με την προϋπόθεση ότι θα πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που θα παρείχε, ωστόσο ο 35χρονος ήρθε επίσης σε συνουσία μαζί της.

Επίσης, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 15χρονης, ο 35χρονος μετέφερε τις δύο ανήλικες σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, όπου επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τη συμμετοχή όμως και του 59χρονου επιχειρηματία.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λευκωσία εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών. Η αστυνομία δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να εντοπίσει τα ίχνη της 14χρονης, ωστόσο συνεχίζει τις εξετάσεις για τον εντοπισμό της.

Πάντως, ο 59χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο δικαστήριο και τέθηκε σε εξαήμερη κράτηση για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση της καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και διαφθοράς γυναίκας.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε και ο 35χρονος, φερόμενος ως συνεργός του, ο οποίος είναι επίσης ύποπτος για απαγωγή, βιασμό, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σοβαρής βλάβης, εκμετάλλευση πορνών και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή.