Περισσότερα από 7,4 εκατ. κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στην Ινδία (7.432.680), καθώς το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν ακόμη 62.212 μολύνσεις.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 112.998, καθώς ακόμη 837 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 795.087. Είναι η πρώτη φορά που πέφτουν κάτω από τα 800.000 αφότου η πανδημία έφθασε στο ζενίθ της. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο μολύνσεων από τον κορονοϊό παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ (8,04 εκατ.) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων.

Πάνω από 6.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο στην Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 6.410 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 5.992 νέα κρούσματα SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 ανήλθε σε 109 το 24ωρο που πέρασε, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα που αναφέρεται στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ως σήμερα 17 Οκτωβρίου συνολικά 293.641 κρούσματα νέου κορονοϊού έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία και 5.517 θάνατοι από την COVID-19.

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού άρχισε να ξεπερνά τα 5.000 αυτόν τον μήνα, ωθώντας την ουκρανική κυβέρνηση να παρατείνει τα μέτρα καραντίνας που έχει επιβάλλει ως το τέλος του έτους.

Πρώτα κρούσματα μετά από έναν μήνα στην ΤαΪλάνδη

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε τα πρώτα της δύο κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα του νέου κορονοϊού σε περισσότερο από έναν μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19.

Πρόκειται για δύο πολίτες της Μιανμάρ, που ζουν σε περιοχή της Ταϊλάνδης κοντά στα σύνορα με τη χώρα αυτή. Σε αυτήν την περιοχή έχει εντοπιστεί πρόσφατα μια συρροή κρουσμάτων.

Οι δύο προσβληθέντες διαγνώσθηκαν θετικοί στις 13 Οκτωβρίου. Αυτοί δεν παρουσίαζαν συμπτώματα, αλλά το αποτέλεσμα του τεστ για τον SARS-CoV-2 στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν θετικό, προσθέτει στην ανακοίνωσε που εξέδωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19 της Ταϊλάνδης.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση εγχώριας μετάδοσης του νέου κορονοϊού είχε εντοπιστεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου.