Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Winston S. Churchill προσέτρεξε σε βοήθεια ενός πλοιαρίου που έφερε σημαία του Ιράν και το οποίο διέτρεχε κίνδυνο στη Θάλασσα του Ομάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πολυεθνικός ναυτικός συνασπισμός.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ είναι ορκισμένοι εχθροί και αλληλοκατηγορούνται τακτικά για «τρομοκρατικές ενέργειες».

Το καΐκι έπαθε βλάβη την Πέμπτη, καθώς παρουσίασε ένα πρόβλημα στη μηχανή του και ζήτησε τη βοήθεια του αμερικανικού πολεμικού πλοίου. Όταν το αντιτορπιλικό έφτασε στην περιοχή, οι Ιρανοί εξήγησαν ότι η μπαταρία του μοτέρ είχε χαλάσει και ότι δεν είχαν πλέον νερό και τρόφιμα. Αφού τους έδωσαν φαγητό και νερό, επειδή δεν διέθεταν κατάλληλη μπαταρία, οι Αμερικανοί ενημέρωσαν το λιμενικό του Ομάν που διέσωσε τελικά τους ναυτικούς.

Με βάση τη Διεθνή Σύμβαση για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τα πλοία οφείλουν να παρέχουν βοήθεια σε κάθε σκάφος που κινδυνεύει, ανεξαρτήτως της σημαίας του ή της καταγωγής των ναυτικών.

Ο διεθνής ναυτικός συνασπισμός (Combined Maritime Forces) στον οποίο μετέχουν δεκάδες σκάφη από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, το Πακιστάν και την Ευρώπη, περιπολεί στα διεθνή ύδατα στη Μέση Ανατολή, απ’ όπου διέρχονται ορισμένες από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber