Επίθεση ενόπλων σε καθολική εκκλησία στην Βαγδάτη

Όμηροι δύο ιερείς και πιστοί και δυο νεκροί φρουροί


ΚΟΣΜΟΣ
19:35
31/10/2010
Επίθεση ενόπλων σε καθολική εκκλησία στην Βαγδάτη
loading

Μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI) που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, πραγματοποίησαν επίθεση απόψε σε χριστιανική εκκλησία στην κεντρική Βαγδάτη και κρατούν ομήρους δύο ιερείς και πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία στην εκκλησία.

Το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μπαγκνταντίγια μετέδωσε ότι οι ένοπλοι απείλησαν να σκοτώσουν τους ομήρους, αν οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν περικυκλώσει την περιοχή, επιχειρήσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού.

Οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση μελών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και την Αίγυπτο.

«Τρείς εκρήξεις ακούστηκαν και οι δυνάμεις μας περικύκλωσαν την περιοχή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς τί συμβαίνει μέσα στην εκκλησία», είπε ο στρατηγός Κάσεμ Ατα, εκπρόσωπος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Βαγδάτης.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι δύο φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ενόπλων, η οποία άρχισε με μια ισχυρή έκρηξη.

Νωρίτερα, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι τέσσερις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας, αφού σκότωσαν δύο φρουρούς που φύλασσαν το παρακείμενο Χρηματιστήριο της Βαγδάτης.

Οι ένοπλοι δεν κατάφεραν να μπουν στο Χρηματιστήριο στο οποίο επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και καθώς έφθανε στο σημείο αυτό μεγάλος αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας, ανατίναξαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων. Μετά οι ένοπλοι έτρεξαν με κατεύθυνση την εκκλησία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει