Περισσότεροι από χίλιοι διακόσιοι μουσουλμάνοι απομακρύνθηκαν από την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκούι. Ήταν μεταξύ των τελευταίων μουσουλμάνων που είχαν μείνει στην πόλη οποία μπήκε στο στόχαστρο χριστιανών ενόπλων καθώς οι συγκρούσεις στη χώρα συνεχίζονται από την ανατροπή του προέδρου τον Μάρτιο του 2013.

οι αντάρτες Σελέκα, που είναι μουσουλμάνοι, κατηγορήθηκαν πως έκαναν επιθέσεις κατά χριστιανών, με αποτέλεσμα ακόμα χειρότερο ξέσπασμα βίας.

Την Παρασκευή 22 άνθρωποι- ανάμεσά τους εργαζόμενοι στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, σκοτώθηκαν σε επίθεση στην πόλη Nanga Boguila.
 
Η επίθεση αποδόθηκε στους Σελέκα.

Οι μουσουλμάνοι του Μπανγκουί μεταφέρθηκαν σε δύο σχετικά πιο ασφαλείς πόλεις, στο βορρά.

Λίγο μετά την αποχώρησή τους σημειώθηκαν εκτεταμένες λεηλασίες στην πόλη, σε σπίτια κι επιχειρήσεις, ακόμα και στο τζαμί, σύμφωνα με το BBC.

«Δεν θέλαμε τους μουσουλμάνους εδώ και δεν θέλουμε και το τζαμί τους εδώ», είπε στο ΑΡ ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις λεηλασίες.

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι μουσουλμάνοι που παραμένουν στο Μπανγκουί αλλά χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές όπου κυριαρχούν οι χριστιανοί, εγείροντας φόβους για de facto χωρισμό της χώρας.

«Φεύγω με βαριά καρδιά αλλά έχουμε δεχθεί πολύ κυνήγι εδώ», δήλωσε κάτοικος της πόλης στο ΑΡ.

(Φωτογραφία αρχείου)