Την επιβολή επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού θα συζητήσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία, όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικολογικής Μετάβασης Εμανουέλ Βαργκόν.

Μιλώντας για την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πόλεις όπως το Παρίσι, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται δραματικά, παρέπεμψε στα σχόλια του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία επιλογή.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση που έκανε σήμερα η υπουργός αρμόδια για την ιθαγένεια Μαρλέν Σιαπά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Εξετάζονται τα πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ερωτηθείσα για την πιθανότητα λήψης αυτού του μέτρου.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ γαλλικών νοσοκομείων ξεπέρασε χθες τους 1.500 για πρώτη φορά μετά τις 27 Μαϊου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα για την πανδημία ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.