Μια γυναίκα που δεν κατονομάζει η βρετανική αστυνομία είχε μια παράξενη αντίδραση όταν την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να μπει σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κάμπρια, στη βορειοδυτική Αγγλία, η γυναίκα εντοπίστηκε 25 λεπτά αργότερα σε παμπ, κι έτσι της βεβαιώθηκε πρόστιμο 1.000 λιρών (1.103 ευρώ).

Υπάλληλος της υπηρεσίας Test and Trace της είπε ότι έπρεπε να μείνει στο σπίτι της, καθώς είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, εκείνη επιβιβάστηκε ωστόσο σε ταξί και βρέθηκε να τα πίνει σε παμπ λιγότερο από μισή ώρα αργότερα.

Δυστυχώς για την ίδια, το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών της Αγγλίας κατάφερε να επιβεβαιώσει το παράπτωμα και να δεχτεί την επίσκεψη της αστυνομίας μέσα στο μπαρ.

Μιλώντας για την υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Κάμπρια, Carl Patrick, επανέλαβε την έκκληση για τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας την ατομική ευθύνη κατά την πανδημία.

«Αυτή ήταν μια κατάφωρη παραβίαση και έβαλε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή η γυναίκα σε κίνδυνο … Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων της Κάμπρια συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και κάνουν προσωπικές θυσίες εδώ και μήνες για να κρατήσουν ασφαλείς τους εαυτούς τους, τις οικογένειες και την κοινότητα».

Η εκπρόσωπος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, Ann Thomson, είπε χαρακτηριστικά: «Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι κάποιος αψήφησε την εντολή για καραντίνα από μέλος της ομάδας Track and Trace. Αυτή η εγωιστική πράξη έθεσε εν γνώσει άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο»…