Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σε ισχύ τέθηκε από τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) η συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι αρχές αυτού του αυτονομιστικού θυλάκου και οι αζερινές δυνάμεις αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα ότι συνεχίζουν τις μάχες με βομβαρδισμούς, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροπλάνα λίγο πριν από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ηρεμία επέστρεψε ξαφνικά στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του αυτονομιστικού θυλάκου του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου οι σειρήνες ηχούσαν μέχρι και λίγο πριν τεθεί σε ισχύ αυτή η συμφωνία εκεχειρίας.

Κάτοικοι του Στεπανακέρτ βγαίνουν στο κατώφλι των σπιτιών τους για να κοιτάξουν τον ουρανό έπειτα από μέρες που είχαν μείνει κλεισμένοι μέσα σ’ αυτά για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς, είπε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.