Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία. Αυτή τη φορά ο κατοχικός πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ ανήρτησε ένα προκλητικό βίντεο στο Twitter στο οποίο διακρίνεται η παραλία της Αμμοχώστου, όπου είναι τώρα και στη συνέχεια, και με την εμφάνιση του ιδίου, η κατεχόμενη Αμμόχωστος απεικονίζεται να «αποκτά ζωή» σύμφωνα με το Sigmalive.com.

Στις 11:00 θα επιτραπεί η είσοδος από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου, στην περίκλειστη πόλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ».

Όπως αναφέρεται στο sigmalive οι διεργασίες για το άνοιγμα συνεχίζονται, ενώ χθες το πρωί απομακρύνθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο τα συρματοπλέγματα, καθαρίστηκε η περιοχή, ενώ τοποθετήθηκε και το κουβούκλιο ελέγχου.

Με ανάρτησή του στο Twitter χθες ο ανταποκριτής της Milliyet Σαφά Καραχασάν επισημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση του κατοχικού πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ ότι «την Πέμπτη θα ανοίξει για τους πολίτες η παραλιακή γραμμή της πόλης – φάντασμα, ήδη μηχανήματα έργου εισήλθαν στην περιοχή», δημοσιοποιώντας μάλιστα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, της πόλης που κάποτε έσφυζε από ζωή χάρις στον ελληνοκυπριακό πληθυσμό που ζούσε εκεί, είναι απροσπέλαστη εδώ και 46 χρόνια καθώς βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή μετά την εισβολή του Αττίλα το καλοκαίρι του 1974.

Τόσο οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καθώς επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει από τον κ. Ερντογάν να βάλει τέλος στην πειρατική πολιτική του και να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ομαλού κλίματος συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.