Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση για ένα 16χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια που ταξίδεψε μέχρι τη Χαβάη κρυμμένος μέσα στο χώρο όπου αναδιπλώνονται οι τροχοί αεροσκάφους.

Η είδηση προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα με άλλους να εντυπωσιάζονται και να αναρωτιούνται πώς επέζησε στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και την έλλειψη οξυγόνου σε ύψος 38.000 ποδών και άλλους να αμφισβητούν τα στοιχεία.

Ειδικοί, όπως γράφει σήμερα η Daily Mail, εκτιμούν πως οι συνθήκες κατά τη διάρκεια της πτήσης 5,5 ωρών πάνω από τον Ειρηνικό θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραίες για τον 16χρονο αλλά πιστεύουν πως ενδεχομένως η καρδιά του να έριξε κατά πολύ τους παλμούς καθώς το σώμα του μπήκε σε μία κατάσταση που θυμίζει χειμερία νάρκη.

Πιστεύεται πως ο «λαθρεπιβάτης» ήταν αναίσθητος στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού και πως συνήλθε περίπου μία ώρα μετά την προσγείωση του αεροσκάφους. Τότε πήδηξε από την κρυψώνα του και έτσι βρέθηκε να περιφέρεται ζαλισμένος στο αεροδρόμιο του Μάουι. Δεν είχε πάνω του τίποτα άλλο παρά μία… χτένα και σύμφωνα με τους νοσηλευτές που τον παρέλαβαν, δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα.

Το αγόρι το είχε σκάσει από το σπίτι του έπειτα από έναν καβγά με τους γονείς του.

«Δεν θυμάται καν την πτήση, είναι τυχερός που ζει. Δεν είχε τις αισθήσεις του στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού», τόνισε ο εκπρόσωπος του FBI Tom Simon.

Ορισμένοι πάντως είναι καχύποπτοι απέναντι στην όλη ιστορία καθώς σε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν οι «λαθρεπιβάτες» έχαΑΝ τη ζωή τους από υποθερμία ή έλλειψη οξυγόνου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οι πιθανότητες επιβίωσης σε τέτοιες συνθήκες, μέσα στο χώρο των τροχών, είναι περίπου 24%.

Τον περασμένο Αύγουστο ένας νεαρός από τη Νιγηρία κατάφερε να ταξιδέψει με τον τρόπο αυτό σε εσωτερική πτήση διάρκειας περίπου 35 λεπτών. Οι Αρχές απέδωσαν την επιβίωσή του στη μικρή διάρκεια της πτήσης και το ύψος που δεν ξεπέρασε τα 25.000 πόδια.

Το 2012 ωστόσο ένας νεαρός προσγειώθηκε σε δρόμο του Surrey την ώρα που η πτήση από την Ανγκόλα, στην οποία ήταν με τον ίδιο τρόπο λαθρεπιβάτης, άρχισε την κάθοδό της προς το Χίθροου.