«Είσαι ο χειρότερος Πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική» είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια του debate για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ! Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ξέσπασε και του απάντησε πως έχει κάνει σε τέσσερα χρόνια περισσότερα από όσα έκανε αυτός σε 47 χρόνια.

Όταν η συζήτηση έφτασε στα φορολογικά του Ντοναλντ Τραμπ και στην αποκάλυψη των New York Times πως δεν πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος για μία δεκαετία και πλήρωσε μόλις 750 ευρώ τη χρονιά που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά και κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρικής θητείας του στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε πως σε φόρους έχει πληρώσει 38 εκατομμύρια, ενώ στη συνέχεια τα έριξε στον Ομπάμα, ότι αυτός νομοθέτησε για να βρίσκουν τρόπους μεγάλες εταιρείες  να μην πληρώνουν φόρους.

Στη συνέχεια ο Τραμπ κατηγόρησε τον γιο του Μπάιντεν ότι έχει βγάλει δισεκατομμύρια από τους Κινέζους και πως η Μόσχα του έδωσε 3,5 εκατ. με τον Μπάιντεν να χαρακτηρίζει αναληθή και πως από την Παγκόσμια Τράπεζα το έχουν διαψεύσει. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επέμεινε και ξεσπώντας είπε στον υποψήφιο των Δημοκρατικών «Δεν μπορεί να συνεχίσει κανείς μ’ αυτόν τον καραγκιόζη».

Η κουβέντα ξαναφούντωσε επικίνδυνα όταν εμμέσως πλην σαφώς ο Τραμπ κατηγόρησε του Δημοκρατικούς ότι υποθάλπτουν τα επεισόδια που γίνονται στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ ότι υποθάλπτει ρατσιστικές συμπεριφορές. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως «ναι, κάτι θα πρέπει να γίνει με τα… λευκά αγόρια αλλά ταυτόχρονα πρέπει να γίνει κάτι και με τους αντίφα», για να του απαντήσει ο Μπάιντεν πως «το αντίφα κίνημα είναι μια ιδέα, δεν είναι μια οργάνωση. Του το έχουν πει και οι εισαγγελείς αλλά δεν το αντιλαμβάνεται».