Μάταια ο συντονιστής του προεδρικού debate προσπαθεί να κρατήσει τη συζήτηση χωρίς οι δυο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ να ανεβάζουν στα ύψη τους τόνους. Και όταν η κουβέντα έφτασε στην Covid-19 τους είπε: «Θα μιλήσουμε για τον κορονοιο, είναι ένα σοβαρό θέμα. Ας είμαστε σοβαροί»!

«Ο πρόεδρος δεν έχει κανένα σχέδιο. Δεν έκανε τίποτα. Δεν μας προειδοποίησε ενώ ήξερε την κρισιμότητα για να μη μας… πανικοβάλει, όπως είπε ο ίδιος. Ακόμα και τώρα δεν έχει σχέδιο» τόνισε ο κ. Μπάιντεν.

«Αν σας ακούγαμε η χώρα θα ήταν ορθάνοιχτη και θα είχαν πεθάνει εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας. Ήταν ένα λάθος της Κίνας. Εσύ μου έλεγες πως ήταν ξενοφοβικο το ότι έκλεισα τα σύνορα της χώρας. Όλοι λένε ότι έκανα καταπληκτική δουλειά. Απέχουμε μερικές εβδομάδες από το να δούμε το εμβόλιο. Όλα αυτά που λες είναι fake news, Τζο» σημείωσε ο κ. Τραμπ.

«Η οικονομία υπέστη μια τεράστια ζημιά και αυτό εξαιτίας των χειρισμών του κ. Τραμπ. Ακόμα και για το εμβόλιο, εγώ εμπιστεύομαι τους επιστήμονες αλλά δεν εμπιστεύομαι καθόλου τον κ. Τραμπ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας είπε πως ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί από μόνος του ή να χρησιμοποιούμε χλωρίνη. Σας φαίνεται έξυπνο να εμπιστευτείτε αυτόν τον άνθρωπο ξανά;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπάιντεν απευθυνόμενος στους αμερικανούς.

«Εγώ έχω μιλήσει με τους επιστήμονες και με έχουν διαβεβαιώσει πως σύντομα θα έχουμε το εμβόλιο. Μη χρησιμοποιείς τη λέξη έξυπνο γιατί δεν έχεις καμία επαφή με τη συγκεκριμένη λέξη, Τζο. Δεν είσαι έξυπνος» απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και στη συνέχεια τόνισε πως «οι μάσκες είναι μια χαρά. Κι εγώ έχω τώρα μια μαζί μου απλά δεν την φοράω γιατί εδώ μέσα υπάρχουν οι απαιτούμενες αποστάσεις».

«Οι επιστήμονες λένε πως πρέπει να φοράμε τις μάσκες και πρέπει να ακούμε αυτούς. Αν τους ακούγαμε και νωρίτερα θα είχαν σωθεί πολλοί άνθρωποι» ανέφερε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.