Υψηλοί τόνοι με το «καλημέρα» στο προεδρικό debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Κόντρα Τραμπ με τον Μπάιντεν για τις αλλαγές στο Ανώτατο Δικαστήριο και το Obamacare


ΚΟΣΜΟΣ
4:24
30/09/2020
Υψηλοί τόνοι με το «καλημέρα» στο προεδρικό debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ
loading

Το πόσο κρίσιμες είναι οι εκλογές στις ΗΠΑ και το τι ακριβώς διακυβεύεται έγινε ξεκάθαρο από τα πρώτα κιόλας λεπτά του προεδρικού debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ  όπου Τραμπ και Μπάιντεν σε υψηλούς τόνους αντάλλαξαν πυρά για τις αλλαγές στο Ανώτατο Δικαστήριο και το Obamacare.

«Θα σας πω ξεκάθαρα ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές. Άρα θα έχω και μετά τις εκλογές χρόνο για τις αλλαγές στο Ανώτατο Δικαστήριο. Έχουμε αυτό το δικαίωμα. Και οι Δημοκρατικοί θα το έκαναν αν ήταν στη θέση μας» τόνισε ο κ. Τραμπ.

«Ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα μέσω των εκλογών να επιλέξει αυτός το ποιος θα ορίσει τα νέα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αλλά αυτό το δικαίωμα του αφαιρέθηκε. Η άποψη της Δικαστού που πρότεινε ο κ. Τραμπ, για παράδειγμα, για το σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη είναι αντισυνταγματική.  Δεν θέλετε το Obamacare και θα αφήσετε εκτός συστήματος υγείας εκατομμύρια ανθρώπους» απάντησε ο κ.Μπάιντεν και από εκείνο το σημείο και έπειτα ο συντονιστής του debate πάσχιζε για να διατηρήσει σε ένα επίπεδο τον διάλογο.

Οι δυο υποψήφιοι, όμως, μιλούσαν ο ένας πάνω στον άλλο. «Είμαι ο συντονιστής και πρέπει να κάνω εγώ τις ερωτήσεις» είπε και αμέσως απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Εγώ κάνω το debate μαζι σας και όχι με τον κ. Μπάιντεν»!

«Δεν είμαι εδώ για να αποδείξω κάτι στον κ. Τραμπ» τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για να το απαντήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ πως: «Είσαι ο λάθος άνθρωπος, στη λάθος θέση, τη λάθος στιγμή»!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει