Οι γονείς σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία ξοδεύουν 96 ώρες τον χρόνο για τη μεταφορά των παιδιών από δραστηριότητες

Περνούν πολλές ώρες στο αυτοκίνητο


ΚΟΣΜΟΣ
3:26
19/09/2020
Οι γονείς σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία ξοδεύουν 96 ώρες τον χρόνο για τη μεταφορά των παιδιών από δραστηριότητες
4
loading

Οι γονείς στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία δαπανούν κατά μέσο όρο 96 ώρες τον χρόνο επιπλέον των διαδρομών τους για να πάρουν τα παιδιά τους από τις διάφορες δραστηριότητες, επειδή έχουν να επιλύσουν μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την επιβίβαση, την αποβίβαση, την τοποθέτηση των πραγμάτων τους στον αποθηκευτικό χώρο ή την ασφάλειά τους.

Επίσης, αρκετοί γονείς αργούν να πάνε στην εργασία τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επειδή λίγο νωρίτερα φροντίζουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ή στις άλλες δραστηριότητές τους.

To AΠΕ - ΜΠΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Seat, μέρος της καθυστέρησης δημιουργείται στην επιβίβαση και αποβίβαση των παιδιών, που είναι μεγαλύτερη για μικρά παιδιά έως δύο ετών, όπου το παιδί θα πρέπει να καθίσει στο ειδικό παιδικό κάθισμα. Με αυτό συμφώνησε το 41% των γονέων, ενώ επισήμανε ότι το πιο χρονοβόρο πράγμα που κάνουν τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο είναι να φορέσουν τα παπούτσια τους. Επίσης, αρκετό χρόνο παίρνει και ο έλεγχος της ζώνης ασφαλείας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των γονέων αναφέρουν ότι καθυστερούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 21% παραδέχονται ότι αργούν κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με αυτά που πράττουν οι Γερμανοί, όπου το 41% των γονέων δηλώνουν ότι δεν έχουν αργήσει ποτέ στη δουλειά τους και μόνο το 23% λένε ότι αργούν μία φορά την εβδομάδα.

Η μελέτη κάνει λόγο για το 70% των Ισπανών γονέων που φοβούνται ότι μεταφέρουν το άγχος τους στα παιδιά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό μειώνεται στο 58% και μόνο το 4% εκφράζει έντονο φόβο.

Αγαπημένες συνήθειες των γονέων όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο είναι να υπόσχονται στα παιδιά τους να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική ή να παίζουν με το tablet ή να τους προσφέρουν γλυκά. Στη Γερμανία το 60% παραδέχεται ότι καταφεύγει σε αυτές τις τακτικές, ενώ μόνο το 25% το πράττει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο. Πολλοί επισημαίνουν ότι αυτό που τους αρέσει περισσότερο είναι τα οικογενειακά ταξίδια όπου μπορούν να συνομιλούν όλοι μαζί ή να ακούνε αγαπημένα τους τραγούδια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Στην Ελλάδα βέβαια

  με τους χάλια δρόμους, το ασταμάτητο μποτιλιάρισμα, τα φανάρια που δε λειτουργούν και τις κάθε είδους πορείες, μάλλον 96 ώρες το μήνα ξοδεύουμε

 2. avatar ΚΥΡ

  Δεν καταλαβα τι θελει να πει ο ποιητης

 3. avatar A. God

  Ουάου!
  Δηλαδή συνολικά 15 λεπτά την ημέρα!
  Τεράστιος αριθμός που σε κάνει και ανατριχιάζεις και να απορείς πως είναι δυνατόν να βγάλουν την χρονιά τέτοιες κοινωνίες. Για οικονομική και κοινωνική καταστροφή πηγαίνουν άμεσα!

 4. avatar Γκόρος

  Τι ηλίθια είδηση.Και για την τουαλέτα κάθε χρόνο δαπανά με κάποιο χρόνο.Αλλα τι να κάνουμε;Να μην πάμε τουαλέτα;Και άντε να μην πάμε καθόλου τουαλέτα, αλλά τι σπουδαιότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε στο χρόνο αυτό; Επειδή αυτά είναι τεράστια και ζωτικής σημασίας ερωτήματα, για τον κάθε πολίτη, πρέπει να ξεκινήσει μέγαλη επιστημονική βεβαίως-βεβαιως, έρευνα, και τα αποτελέσματα της να είναι οι επόμενες συνταρακτικές σαν την παραπάνω , ειδήσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει