Μπαρμπέιντος: Θέλουν να διώξουν την Ελισάβετ από επικεφαλής του κράτους

Η βασίλισσα της Αγγλίας είναι και βασίλισσα του νησιού της Καραϊβικής, μόνο που τώρα σκέφτεται να γίνει δημοκρατία


ΚΟΣΜΟΣ
18:47
16/09/2020
Μπαρμπέιντος: Θέλουν να διώξουν την Ελισάβετ από επικεφαλής του κράτους
1
loading

Οριστικό αντίο σκέφτονται να πουν τα Μπαρμπέιντος στη μοναρχία το 2021, κάνοντας λόγο για «αποικιοκρατικό κατάλοιπο».

Το ανατολικότερο νησί της Καραϊβικής σκοπεύει να καταργήσει τη συνταγματική μοναρχία και να γίνει δημοκρατία, στερώντας έτσι από το Στέμμα της Αγγλίας μια υπερπόντια κτήση.

Τα Μπαρμπέιντος ήταν άλλοτε βρετανική αποικία, από το 1966 όμως είναι ανεξάρτητο κράτος. Όχι ότι έκοψαν βέβαια ποτέ τη σχέση με το Μπάκιγχαμ, διατηρώντας επίσημους δεσμούς με τον βρετανικό θρόνο.

«Ήρθε η ώρα για να αφήσουμε πλήρως πίσω μας το αποικιακό παρελθόν μας», δήλωσε η γενική κυβερνήτης των Μπαρμπέιντος, Σάντρα Μέισον, κατά τη διάρκεια ομιλίας εκ μέρους της πρωθυπουργού της χώρας, Μία Μότλεϊ.

«Οι πολίτες των Μπαρμπέιντος θέλουν έναν επικεφαλής κράτους από τα Μπαρμπέιντος. Αυτή είναι η απόλυτη έκφραση της πεποίθησής μας για το ποιοι είμαστε και για το τι είμαστε ικανοί να επιτύχουμε. Επομένως, τα Μπαρμπέιντος θα πραγματοποιήσουν το επόμενο λογικό βήμα προς την απόλυτη εθνική τους κυριαρχία και θα έχουν γίνει δημοκρατία όταν θα γιορτάζουμε την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η επέτειος για την οποία κάνει λόγο θα εορταστεί τον Νοέμβριο του 2021.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar alex-george

    \"[...]στερώντας έτσι από το Στέμμα της Αγγλίας μια υπερπόντια κτήση\"
    Δεν υπάρχει \"Στέμμα της Αγγλίας\", ούτε τα Μπαρμπέιντος είναι υπερπόντια κτήση κανενός στέμματος. Επιφανειακή ανάγνωση της πραγματικότητας, η \"δημοσιογραφία\" σε όλο της το μεγαλείο. Σας έχω ήδη προσφέρει τον εαυτό μου αν θέλετε fact checking στα ζητήματα της Βρετανίας - και ευρύτερα διεθνούς πολιτικής-αλλά η μη απόκρισή σας μάλλον δείχνει ότι θέλετε να επιμείνετε σε λάθη, που αποδεικνύουν και χαμηλό επίπεδο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει