Η 9χρονη (!) Rhiannon Scully από τη Βρετανία είναι το τελευταίο και νεότερο «θύμα» της κραιπάλης με αλκοόλ στην αλυσίδα του επικίνδυνου «παιχνιδιού» NekNomination στο Facebook.

Η μικρή οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση κοκτέιλ με βότκα και ουίσκι, παρακινημένη από φίλες της που αντιμετώπιζαν παρόμοιες προκλήσεις στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τρομοκρατημένη η μητέρα της, που τη βρήκε σε έξαλλη κατάσταση, κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και πέρασε το βράδυ υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η 32χρονη μητέρα της Michelle ανέφερε, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως η κατανάλωση αλκοόλ είχε αρχικά καταγραφεί σε κινητό τηλέφωνο αλλά αργότερα σβήστηκε. Το κορίτσι βρήκε το αλκοόλ στο ντουλάπι του σπιτιού μιας φίλης της χωρίς οι γονείς της να την αντιληφθούν.

Το NekNomination είναι ένα θανατηφόρο «παιχνίδι» με αλκοόλ με τους «συμμετέχοντες» να βιντεοσκοπούν τις υπερβολές τους και τις παράξενες προκλήσεις στις οποίες ανταποκρίνονται.

«Όταν την είδα θύμωσα και ταυτόχρονα στεναχωρήθηκα και φοβήθηκα γιατί δεν ήξερα τι θα της συμβεί», τόνισε η Michelle για τη στιγμή που αντίκρισε την κόρη της. «Έπεφτε κάτω και δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, δεν ήξερε πού βρισκόταν».

Οι γονείς της μικρής Rhiannon πιστεύουν πως κατανάλωσε βότκα και ουίσκι με πορτοκαλάδα, με την προτροπή δύο άλλων φίλων της, επίσης εννέα ετών.

«Έκανε εμετό στο μπάνιο πριν καν φτάσει το ασθενοφόρο, ακόμα και ο οργανισμός ενός ενήλικα θα είχε αντιδράσει σε έναν τέτοιο συνδυασμό», προσθέτει.

«Μέσα στο ασθενοφόρο καταλάβαμε τι είχε γίνει, η Rhiannon μουρμούριζε ‘αυτά τα χαζά NekNominations’, έτσι το καταλάβαμε. Δεν θα ήθελα να δω να συμβαίνουν αυτά σε κανένα άλλο παιδί και εύχομαι κανείς γονιός να μην νιώσει όπως ένιωσα εγώ», σημειώνει.

Η φρενίτιδα του NekNominate άρχισε τον Ιανουάριο στο Περθ της Αυστραλίας αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω των social media. Είναι «παιχνίδι» κατανάλωσης αλκοόλ με τους συμμετέχοντες να ποστάρουν βίντεο με τις πράξεις τους και να προκαλούν τους φίλους τους να τους ξεπεράσουν.

Ένα πρώτο παράδειγμα ήταν το βίντεο μιας νεαρής γυναίκας που μπήκε με άλογο μέσα σε σούπερ μάρκετ και ήπιε μία Pepsi. Αλλά τα περιστατικά έγιναν στη συνέχεια πολύ πιο «σκοτεινά» και το «παιχνίδι» αποδείχθηκε πως δεν είναι καθόλου «παιχνίδι», αφού συνδέεται με τρεις θανάτους στη Βρετανία.