O Σεμπάγιος είναι ο δεύτερος ηγέτης του λαϊκού κινήματος Βούληση που τίθεται υπό κράτηση στο πλαίσιο του κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε η σύλληψη του Λεοπόλντο Λόπες, του ισχυρού ηγέτη της αντιπολίτευσης που κρατείται σε στρατιωτικές φυλακές και κατηγορείται επίσης για υποκίνηση στη βία.

Ο δήμαρχος του Σαν Κριστόμπαλ, Ντανιέλ Σεμπάγιος, προπύργιο των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, συνελήφθη για «αντάρτικο πόλης» και «υποστήριξη» της βίας στην πόλη του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Οι εισαγγελικές αρχές της πολιτείας Τάτσιρα έλαβαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημάρχου Ντανιέλ Σεμπάγιος για αντάρτικο πόλης. Ο Σεμπάγιος συνελήφθη στο Καράκας, δήλωσε ο υπουργός Μιγκέλ Ροντρίγκες στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο VTV.

Ο Σεμπάγιος δήλωσε τις τελευταίες εβδομάδες ότι φιλοκυβερνητικές παράνομες οργανώσεις επιτέθηκαν με πυροβόλα σε οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές του Σαν Κριστόμπαλ και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός μεταξύ αυτών.
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε «Είναι μια δικαστική ενέργεια σε βάρος ενός δημάρχου ο οποίος όχι μόνο δεν πληροί τις υποχρεώσεις που του επιβάλλει ο νόμος και το Σύνταγμα, αλλά επιπλέον στηρίζει την παράλογη βία που στο Σαν Κριστόμπαλ».

Ο Σεμπάγιος εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2013.

(Φωτογραφία αρχείου)