Διαδηλωτές από τις φαβέλες της Βραζιλίας έκλεισαν τη λεωφόρο «Edgard Romero» στο Ρίο διαμαρτυρόμενοι για τον τραγικό θάνατο της Claudia Silva Ferreira.

Η άτυχη 38χρονη οικιακή βοηθός, βρέθηκε την Κυριακή μεταξύ διασταυρούμενων πυρών ανάμεσα στην στρατιωτική αστυνομία της χώρας και σε μέλη συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η γυναίκα δέχτηκε σφαίρες από τους άνδρες της αστυνομίας και έπεσε βαριά τραυματισμένη στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί έβαλαν την τραυματία στο πορτ μπαγκάζ του περιπολικού, για να την μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά δεν ασφάλισαν την πόρτα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει και να σέρνεται από το αμάξι για περισσότερα από 250 μέτρα…

Η Ferreira έφτασε νεκρή στο νοσοκομείο όπως δήλωσαν οι γιατροί που την εξέτασαν, με τη δραματική σκηνή να καταγράφεται τυχαία από το κινητό ενός περαστικού.

Η στρατιωτική αστυνομία του Ρίο χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες, αλλά στις φαβέλες οι σφαίρες είναι αληθινές, κάτι που δείχνει τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των αρχών της μεγαλούπολης που συμπεριφέρεται στους φτωχούς σαν να είναι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού και όλα αυτά στην προσπάθεια να εμφανιστεί ένα διαφορετικό πρόσωπο της πόλης για το μουντιάλ ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Ρίο το καλοκαίρι…

Από την εισαγγελία πραγματοποιείται έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς λόγοι θανάτου της γυναίκας που… σκοτώθηκε δυο φορές, την πρώτη από τις σφαίρες των αρχών και τη δεύτερη από την αντιμετώπισή της από τους αστυνομικούς, που όπως φαίνεται και στο βίντεο έτυχε απάνθρωπης συμπεριφοράς και κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Στις συγκλονιστικές σκηνές που καταγράφηκαν στο κινητό του περαστικού απεικονίζονται οι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας να σέρνουν την τραυματισμένη γυναίκα και να την τοποθετούν στο πορτ παγκάζ χωρίς βιασύνη, σαν να μην πρόκειται για άνθρωπο…


Η αστυνομική ταυτότητα της άτυχης γυναίκας