Κριτική στον τραγουδιστή Μπόνο των U2 άσκησε από το Δουβλίνο ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο καλλιτέχνης είπε τη μίση αλήθεια στην ομιλία του, την περασμένη Παρασκευή, στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όταν και δήλωσε πως η τρόικα «πήδηξε» τον ιρλανδικό λαό «αλλά τα καταφέραμε».

«Σας είπε τη μισή αλήθεια. Αφορά το πρώτο σκέλος. Η άλλη μισή είναι ότι τα κατάφεραν οι ευρωπαϊκές τράπεζες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η φράση αυτή δεν αντικατοπτρίζει όλη την αλήθεια καθώς θα έπρεπε να συμπληρωθεί από το «αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι ομολογιούχοι ανά την υφήλιο».

Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» οι Ιρλανδοί έδωσαν τη μάχη τους χωρίς το Μπόνο. Από το 2007 είχε μεταφέρει την έδρα των δραστηριοτήτων του σε offshore στην Ολλανδία.

Όταν ρωτήθηκαν οι U2 γιατί αρνούνται να πληρώσουν φόρους απάντησαν στην αρχή ευγενικά, όμως πέρσι ο Μπόνο ήταν πιο επιθετικός. «Αφού η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κινητήριο μοχλός είναι ο ανταγωνισμός, εμείς ακολουθούμε τη φιλοσοφία της. Και μόνο οι γκρινιάρηδες αριστεροί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μόνο έτσι θα σωθεί η Ιρλανδία» είχε πει.