Οι Ιρλανδοί έδωσαν τη μάχη τους χωρίς τον Μπόνο

Από το 2007 είχε μεταφέρει την έδρα των δραστηριοτήτων του σε offshore στην Ολλανδία


ΚΟΣΜΟΣ
14:40
16/03/2014
Οι Ιρλανδοί έδωσαν τη μάχη τους χωρίς τον Μπόνο
4
loading

Κριτική στον τραγουδιστή Μπόνο των U2 άσκησε από το Δουβλίνο ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο καλλιτέχνης είπε τη μίση αλήθεια στην ομιλία του, την περασμένη Παρασκευή, στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όταν και δήλωσε πως η τρόικα «πήδηξε» τον ιρλανδικό λαό «αλλά τα καταφέραμε».

«Σας είπε τη μισή αλήθεια. Αφορά το πρώτο σκέλος. Η άλλη μισή είναι ότι τα κατάφεραν οι ευρωπαϊκές τράπεζες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η φράση αυτή δεν αντικατοπτρίζει όλη την αλήθεια καθώς θα έπρεπε να συμπληρωθεί από το «αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι ομολογιούχοι ανά την υφήλιο».

Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» οι Ιρλανδοί έδωσαν τη μάχη τους χωρίς το Μπόνο. Από το 2007 είχε μεταφέρει την έδρα των δραστηριοτήτων του σε offshore στην Ολλανδία.

Όταν ρωτήθηκαν οι U2 γιατί αρνούνται να πληρώσουν φόρους απάντησαν στην αρχή ευγενικά, όμως πέρσι ο Μπόνο ήταν πιο επιθετικός. «Αφού η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κινητήριο μοχλός είναι ο ανταγωνισμός, εμείς ακολουθούμε τη φιλοσοφία της. Και μόνο οι γκρινιάρηδες αριστεροί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μόνο έτσι θα σωθεί η Ιρλανδία» είχε πει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar M.L Gore

  Σωστός ο μικρός Αλέξης . Για αυτό και τα μεγαλοστελέχη του Σύριζα , δεν έχουν \'\'ούτε\'\' ένα ευρώ σε ξένα συρτάρια και χέρια ....

 2. avatar Δημήτριος

  Τσίπρα τελικά είσαι καραγκιοζάκος. Άιντε ασχολήσου με τίποτα άλλο και άσε την πολιτική

 3. avatar επιχειρηματίας

  Τελικά δεν είναι μόνο οι έλληνες κουτοπόνηροι

 4. avatar OldBeast

  Και οι οπαδοί των U2 απεχώρησαν απο το ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει