Ο Τζον Μπόλτον προειδοποιεί τη Γερμανία για τον Τραμπ

«Φοβάμαι ότι μια δεύτερη θητεία θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά επιζήμια αποτελέσματα»


ΚΟΣΜΟΣ
4:24
14/08/2020
Ο Τζον Μπόλτον προειδοποιεί τη Γερμανία για τον Τραμπ
2
loading

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον προειδοποιεί για τις δραματικές συνέπειες τις οποίες μπορεί να έχει για τη Γερμανία η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

«Φοβάμαι ότι μια δεύτερη θητεία θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά επιζήμια αποτελέσματα στη Γερμανία. Η εξαγγελθείσα απόσυρση 12.000 στρατιωτών από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία μπορεί να είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Μπόλτον σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T-Online.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γερμανίας έχει να κάνει περισσότερο με την κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία εμποδίζει την αύξηση των δαπανών για την άμυνα. Ακόμη και όσοι σαν κι εμένα υποστηρίζουν ένα ισχυρό ΝΑΤΟ, είναι της γνώμης ότι η Γερμανία πρέπει να επιτύχει τον στόχο του 2%», τόνισε.

«Ο Τραμπ θα μπορούσε να αποσύρει περισσότερους στρατιώτες μετά τις εκλογές και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ΝΑΤΟ. Είναι απολύτως δυνατό ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αποσύρει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ».

Ο Μπόλτον προειδοποίησε επίσης ότι είναι πιθανή μια αυστηρότερη εμπορική πολιτική των ΗΠΑ. «Ο Τραμπ πιθανόν να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνει αυτό σε μια δεύτερη θητεία του», είπε.

Σύμφωνα με τον Μπόλτον, και ο διάδοχος της Μέρκελ ως ομοσπονδιακός καγκελάριος δεν θα έχει ευκολότερη δουλειά με τον Τραμπ. «Δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά το ποιος θα είναι καγκελάριος», είπε στην T-Online.

«Ο Τραμπ έχει βέβαια πρόβλημα με τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα έχει κακή σχέση και με πολλούς άλλους ηγέτες δημοκρατικών κρατών.

Ο Μπόλτον ήταν ένας από τους βασικούς συμβούλους του Τραμπ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 και έγραψε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για την εποχή που υπηρετούσε στον Λευκό Οίκο, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα  στη Γερμανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χαχαχαχα

    Το καλύτερο νέο θα είναι ο Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ και τον στρατό του από την Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ δεν εξυπηρετεί κανένα ευρωπαικό συμφέον, παρά συγκαλύπτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, εις βάρος των ευρωπαϊκών.
    Παράδειγμα. Οι αιώνιοι πόλεμοι για τα αμερικανικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και η ατελείωτες φάλαγγες προσφύγων και μεταναστών που εισβάλλουν στην Ευρώπη, αποδυναμώνοντάς την, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν απολύτως καμία συνέπεια.
    Ουστ λοιπόν. Να φύγουν οι Αμερικάνοι και να μας αδειάσουν τη γωνιά. Η παρουσία τους, μόνο προβλήματα δημιουργεί στην Ευρώπη. Εξάλλου, το ΝΑΤΟ δεν έχει καν λόγο ύπαρξης πλέον.

  2. avatar John From NY

    Δηλαδή ο Τραμπ είναι κακός γιατί δεν ξοδεύει για τον στρατό. Ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ και βγαίνουν αυτά προς τα έξω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει