Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στην κινεζική επαρχία Χουνάν, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Ένας από τους ύποπτους στο επεισόδιο εργαζόταν ως πωλητής άρτου και ενεπλάκη σε λογομαχία μ’ ένα πελάτη στην πόλη Τσανγκσά της κεντρικής Κίνας, ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο Weibo ο ραδιοσταθμός της Χουνάν που μεταδίδει ειδήσεις για την οδική κυκλοφορία, επικαλούμενος την αστυνομία της Τσανγκσά.

Λίγο νωρίτερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα είχε μεταδώσει πως άγνωστοι οπλισμένοι με μαχαίρια επιτέθηκαν σε πολίτες σήμερα το πρωί σε δρόμο της Τσανγκσά. Το «Νέα Κίνα» μετέδωσε πως δημοσιογράφοι του είδαν τουλάχιστον ένα πτώμα να κείτεται στο έδαφος.

Φωτογραφίες σε μικρομπλόγκ στο Ίντερνετ εικονίζουν τουλάχιστον τέσσερα πτώματα σ’ ένα δρόμο έξω από ένα σχολείο και αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν ύποπτο. Η αυθεντικότητα των φωτογραφιών δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα.

Το Νέα Κίνα δεν κατέστησε σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση στην πόλη.

Το επεισόδιο συνέβη μόλις δύο εβδομάδες πριν από μια θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό της νοτιοδυτικής κινεζικής πόλης Κουνμίνγκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν περίπου 140.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε για την επίθεση μαχητικά μέλη της μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, της δυτικής περιφέρειας της Κίνας. Πολλοί Ουιγούροι δηλώνουν εξοργισμένοι από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κινεζικές αρχές στον πολιτισμό και τη θρησκεία τους, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει πως διαθέτουν εκτεταμένες ελευθερίες.