Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει η κατάσταση στη χερσόνησο της Κριμαίας, αφού καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν κάνει πίσω.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει έξι μαχητικά και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη στη Λευκορωσία, σε απάντηση για την εντατικοποίηση των αναγνωριστικών αποστολών του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισαν στρατιωτικά γυμνάσια και κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο διοικητής μιας ουκρανικής στρατιωτικής μονάδας στο Μπελμπέκ της Κριμαίας, που είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις, κάλεσε σήμερα τους ιεραρχικά ανωτέρους του στο Κίεβο και ζήτησε να του δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να φτάσει ακόμη και στο σημείο να διατάξει τους άνδρες του να ανοίξουν πυρ.

«Εάν δεν λάβετε απόφαση θα ενεργήσουμε με βάση το καταστατικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, φτάνοντας μέχρι και να ανοίξουμε πυρ», προειδοποίησε ο διοικητής.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε επί μακρόν απέναντι στις ανώτερες αριθμητικά ρωσικές δυνάμεις, που είναι καλύτερα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες, όμως είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε το καθήκον μας μέχρι τέλους».