Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της γερμανικής Αστυνομίας κοντά στο Αννόβερο, για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το 2007, όταν ήταν 3 ετών κι έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Όπως μεταδίδει το CNN, οι γερμανικές αρχές ερευνούν ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο σημείο είναι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων και από το σπίτι του υπόπτου που έφεραν στο προσκήνιο οι έρευνες τον περασμένο μήνα.

Τον Ιούνιο, η εισαγγελία στην πόλη Braunschweig  ανακοίνωσε ενδείξεις πως ο δολοφόνος της Μαντλίν ήταν ένας άνδρας που εκτελούσε ήδη ποινή φυλάκισης για άλλο έγκλημα, ονόματι Κρίστιαν Μπρούκνερ. Ωστόσο δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε ο άνδρας να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε αφότου η αστυνομία εντόπισε πιθανό σύνδεσμο ανάμεσα στην εξαφάνιση της Μαντλίν και αυτή της 5χρονης Ίνγκα, που χάθηκε ενώ βρισκόταν στη Γερμανία, το 2015.

Ήταν η πρώτη θετική εξέλιξη στην υπόθεση έπειτα από χρόνια ελάχιστης ή μηδαμινής προόδου στην προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Αλγκάρβε από το 1995 έως το 2007 και συγκεκριμένα σε σπίτι στο Πράια ντα Λουζ, το θέρετρο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια Μακάν και από το οποίο εξαφανίστηκε η 3χρονη τότε Μαντλίν.

Όπως έχει αποκαλύψει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο 43χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Ο 43χρονος έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών.

Εντωμεταξύ οι πορτογαλικές αρχές συνεχίζουν επίσης τις έρευνες για τη Μαντλίν, εστιάζοντας σε τρία πηγάδια στην περιοχή κοντά στο σημείο της εξαφάνισής της.

«Το μόνο που θέλαμε ποτέ είναι να βρούμε τη Μαντλίν, να αποκαλυφθεί η αλήθεια, και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ελπίδα να βρούμε ζωντανή τη Μαντλίν, αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να μάθουμε τι συνέβη για να ησυχάσουμε» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στις αρχές Ιουνίου οι γονείς της.

Ζωντανή εικόνα από τις έρευνες