Τμήματα από ανθρώπινους σκελετούς που εκτιμάται ότι ανήκουν συνολικά σε 370 άτομα εντοπίστηκαν στη λίμνη Πέρουτσατς (Perucac), στον ποταμό Δρίνο, στα σύνορα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης με τη Σερβία.

Την ίδια ώρα, στη σερβική πλευρά της λίμνης ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν υπολείμματα από 11 ανθρώπινους σκελετούς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγνοουμένων, Βέλικο Οντάλοβιτς, τα ευρήματα ανήκουν σε άγνωστους, οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης στην περιοχή. «Ένας μεγάλος αριθμός εγκλημάτων διαπράχθηκε στις όχθες του Δρίνου και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Ελπίζω ότι θα καταστεί δυνατή η διακρίβωση των στοιχείων ενός μεγάλου αριθμού των ευρημάτων προκειμένου να βρούμε σε ποιους ανήκαν και να κλείσει ο φάκελος αρκετών αγνοουμένων στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Οντάλοβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ». Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα αιτήματα για έρευνες στην περιοχή.

«Έχουμε ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα από τη βοσνιακή πλευρά. Εάν λάβουμε νέα, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τη συνέχιση των ερευνών. Θα έχουμε, σίγουρα, μια υπεύθυνη προσέγγιση, όπως κάναμε και με τα προηγούμενα αιτήματα», τόνισε.

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό για τις οικογένειες των αγνοουμένων να δουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις έρευνες προσεγγίζουν με ευαισθησία και συνειδητοποιημένα το θέμα.