Την υπερηφάνειά του γνωστοποίησε δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τα αποτελέσματα του τεστ γνωστικής αξιολόγησης που πέρασε, λέγοντας ότι «πολύ λίγοι άνθρωποι» θα μπορούσαν να καταφέρουν αυτό που εκείνος πέτυχε, περιλαμβανομένης μίας άσκησης μνήμης που έδειξε ότι διαθέτει τη «νοητική επάρκεια» για να ηγείται των ΗΠΑ, αν και ο γιατρός που το δημιούργησε επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τεστ ευφυίας ή IQ.

Όπως αποκάλυψε με μεγάλο καμάρι στο δίκτυο Fox TV, αγαπημένο του Αμερικανού προέδρου, το μεγάλο του κατόρθωμα ήταν ότι μπόρεσε να βάλει στη σωστή σειρά πέντε λέξεις, όχι μία, αλλά περισσότερες φορές, ακόμη και αφού του υποβλήθηκαν άλλες ερωτήσεις.

Το τεστ αξιολογεί τις νοητικές λειτουργίες ενός ατόμου και βασική του αποστολή είναι να δείξει αν έχει άνοια.

«Σου ζητούν να επαναλάβεις λέξεις: άτομο, άνδρας, γυναίκα, κάμερα, τηλεόραση. Είπα, ναι, είναι άτομο, γυναίκα, άνδρας, κάμερα τηλεόραση…και μετά, δέκα, είκοσι λεπτά αργότερα σου λένε: “Θυμάστε την πρώτη ερώτηση; Εναναλάβετε”. Κι’εσύ λες: άτομο, άνδρας, γυναίκα, κάμερα, τηλεόραση. Και σου λένε: “Είναι καταπληκτικό, πώς καταφέρατε να το κάνετε αυτό;».

«Το κάνω διότι έχω καλή μνήμη. Διότι είμαι εκεί παρών, γνωστικά», εξήγησε ο Τραμπ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να μην μείνει απορία και προκάλεσε τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, του οποίου αμφισβητεί τις διανοητικές ικανότητες, να κάνει το τεστ.

«Έχεις ανάγκη φυσικής αντοχής. Έχει ανάγκη πνευματικής αντοχής… Πρέπει να είσαι ενεργητικός. Ο πρόεδρος Σι είναι ενεργητικός. Ο πρόεδρος Πούτιν είναι ενεργητικός, ο Ερντογάν είναι ενεργητικός».

Ο νευρολόγος Ζιάντ Νασρεντίν, που δημιούργησε το τεστ, δήλωσε στην Washington Post ότι αν κάποιος έχει καλή επίδοση, αυτό που σημαίνει είναι ότι αποκλείεται νοητική έκπτωση που προκαλείται από Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικό επεισόδιο ή πολλαπλή σκλήρυνση. Αυτό είναι όλο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.