Βίντεο με τη σοκαριστική εν ψυχρώ εκτέλεση δεκατεσσάρων ανδρών στη Συρία από μία οργάνωση που θεωρείται από τις πλέον εξτρεμιστικές πρόβαλε το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Στο βίντεο φαίνονται οι δεκατέσσερις άνδρες, με δεμένα τα μάτια, γονατισμένοι μέσα σε έναν λάκκο. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, με μόνο φως έναν αναμμένο πυρσό, ο εκτελεστής φαίνεται να πυροβολεί τον πρώτο στο κεφάλι. Το πλάνο παγώνει. Ακολουθούν άλλοι δεκατρείς πυροβολισμοί και εν τέλει ο μαζικός τάφος γεμίζει με 14 πτώματα.

Το βίντεο έφτασε στο CNN από Σύρους ακτιβιστές και καταγράφει τις αγριότητες που διαπράττει η οργάνωση ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία) που αντιτίθεται στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στις τακτικές της οργάνωσης περιλαμβάνονται μαζικές εκτελέσεις όπως αυτή του βίντεο, τις οποίες έχουν καταδικάσει ακόμα και στελέχη της Αλ Κάιντα ζητώντας η οργάνωση να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Οι περισσότεροι των μαχητών της ISIS είναι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι, όχι Σύροι, που ανακατεύτηκαν στον εμφύλιο για να διασπείρουν τις σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές πεποιθήσεις τους.

Στις αρχές του μήνα, ο Συνασπισμός της Συριακής Αντιπολίτευσης δημοσιοποίησε έκθεση στην οποία ανέφερε πως το
καθεστώς Άσαντ συνεργάζεται με την ISIS, την οποία χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…