Άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν σήμερα όχημα της εφημερίδας «Βιέστι» σταθμευμένο σε κεντρική λεωφόρο της Ποντγκόριτσας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την αστυνομία του Μαυροβουνίου, οι δράστες έριξαν βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο όχημα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολόκληρο το μπροστινό μέρος.

Η σημερινή είναι η πιο πρόσφατη από σειρά επιθέσεων σε δημοσιογράφους, στα κεντρικά γραφεία και σε οχήματα της εφημερίδας «Βιέστι».

Στις 26 Δεκεμβρίου του 2013 άγνωστοι έριξαν εκρηκτική ύλη μεγάλης ισχύος στα γραφεία της εφημερίδας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2013 άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο ίδιο κτίριο και τον Αύγουστο του ίδιου έτους εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μπροστά από το σπίτι του δημοσιογράφου της εφημερίδας Τουφίκ Σόφτιτς.
Η αστυνομία και η εισαγγελία δεν έχουν ακόμη εξιχνιάσει σειρά εμπρησμών σε οχήματα της εφημερίδας το καλοκαίρι του 2011.

Τη νέα επίθεση στην εφημερίδα της Ποντγκόριτσας καταδίκασε η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη για την ελευθερία των ΜΜΕ, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

«Ανησυχώ πολύ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων στο Μαυροβούνιο. Η σημερινή επίθεση έρχεται να προστεθεί στην επικίνδυνη τάση βίας και μισαλλοδοξίας έναντι των εκπροσώπων των ΜΜΕ στη χώρα» τόνισε σε ανακοίνωσή της η κ. Μιγιάτοβιτς.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ κάλεσε τις αρχές του Μαυροβουνίου να καταδικάσουν και να ερευνήσουν το νέο επεισόδιο και να ασχοληθούν άμεσα με το θέμα της ατιμωρησίας.

Η κ. Μιγιάτοβιτς είπε ότι σκοπεύει σύντομα να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο και να εκφράσει την ανησυχία της για την ελευθερία των ΜΜΕ.