Οι εισαγγελικές αρχές του Κονέτικατ δεν διεξάγουν έρευνα σε βάρος του Γούντι Άλεν, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους, μετά την καταγγελία της υιοθετημένης κόρης του σκηνοθέτη ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της όταν ήταν 7 ετών.

Το 1993, μετά την έρευνα που είχε διεξαχθεί τότε, ο εισαγγελέας είχε αποφασίσει να μην ασκήσει δίωξη στον Άλεν, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες. Νομικοί υποστηρίζουν ότι πλέον η υπόθεση πιθανότατα έχει παραγραφεί.

«Δεν έχουμε καμία έρευνα σε εκκρεμότητα. Εάν λαμβάναμε κάποια καταγγελία θα την εξετάζαμε, όπως κάνουμε με όλες, και θα κάναμε τις κατάλληλες ενέργειες», είπε ο Μαρκ Ντιπουί, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Κονέτικατ.

Η Ντίλαν Φάροου, 28 ετών σήμερα, περιέγραψε την κακοποίησή της από τον 78χρονο Άλεν σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Άλεν την κακοποίησε σεξουαλικά στο σπίτι που διατηρούσε η ηθοποιός και πρώην σύντροφος του σκηνοθέτη, Μία Φάροου, στο Κονέτικατ.

Με βάση τη νομοθεσία της Πολιτείας αυτής, ο εισαγγελέας που εξετάζει μια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου έχει στη διάθεσή του χρονικό διάστημα 5 ετών για να ασκήσει δίωξη. Η Φάροου υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε το 1992.