Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα σε προάστια της Νάπολης ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους, που αντιτίθενται στην απόθεση κι άλλων απορριμμάτων στη χωματερή της περιοχής τους και κυρίως στο άνοιγμα μιας δεύτερης που θα έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο Τερτσίνιο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη Νάπολη. Εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν καλυμμένο το κεφάλι με κουκούλες ή το πρόσωπο με μαντήλια πετούσαν πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν αρχικά εφορμώντας στο πλήθος και στη συνέχεια ρίχνοντας δακρυγόνα, τα οποία προκάλεσαν πανικό μεταξύ των διαδηλωτών. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa υπάρχουν δύο τραυματίες.

Οι εκκλήσεις που απηύθυναν για ηρεμία οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Οι κάτοικοι του Τερτσίνιο διαδηλώνουν εδώ και πολλές ημέρες σχεδόν καθημερινά για να εμποδίσουν την απόθεση απορριμμάτων στην τοπική χωματερή.

Η χωματερή έχει ήδη φτάσει στα όρια του κορεσμού, σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι αντιτίθενται σφόδρα στο άνοιγμα μιας δεύτερης χωματερής στην περιοχή, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς θα μπορεί να χωρέσει τρία εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών.

Στο Μποσκορεάλε, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια της Νάπολης, διαδηλωτές έσπασαν σήμερα το πρωί τις βιτρίνες καταστημάτων.

Μετά τα περιστατικά αυτά, ο δήμαρχος του Μποσκορεάλε Τζενάρο Λαντζέλα, μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τη δημόσια τάξη. Ανησυχώ πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε.