Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα την πολυσύχναστη αγορά της πόλης του Μαϊντουγκούρι, στη βόρεια Νιγηρία, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας του Μπόρνο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουμε 17 νεκρούς και τουλάχιστον 5 τραυματίες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο ταχυδρομείο» της πόλης, ανέφερε ο αξιωματούχος Λαουάν Τάνκο, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο δημόσιος υπάλληλος Αμπουμπακάρ Ζακαρίγια, είπε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος αντίκρισε επτά νεκρούς και αρκετούς τραυματίες να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες. Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί εάν τα γραφεία της τηλεόρασης ήταν ο στόχος των δραστών.

Κάποιος άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι η βόμβα, η οποία εξερράγη γύρω στις 13:25 το μεσημέρι, ήταν τοποθετημένη σε ένα τρίκυκλο ταξί τύπου ρίκσο.

«Είδα δύο αγόρια σωριασμένα στο έδαφος και τα σώματά τους είχαν διαμελιστεί, δύο άλλα οχήματα αμέσως τυλίχθηκαν στις φλόγες και εγώ έτρεξα γιατί υπήρχε τόσο πολύ αίμα» δήλωσε ο Άισα Χάσαν, κάτοικος της περιοχής, στο πρακτορείο Ρόϊτερς.

Η σημερινή ημέρα είναι δημόσια αργία στη Νιγηρία κατά την οποία εκατομμύρια Μουσουλμάνοι εορτάζουν τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ.

Το Μαϊντουγκούρι είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο και προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία θέλει να ιδρύσει ισλαμικό κράτος στη βόρεια Νιγηρία.