Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο υποδημάτων στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, σε μια καταστροφή η οποία καταδεικνύει τις κακές συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από το εργοστάσιο κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν είκοσι άνθρωποι, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στην πόλη Ταϊζχού, στην επαρχία Ζετζιάνγκ, αναφέρει σε ιστολόγιο το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα (τοπική ώρα) και επεκτάθηκε σε επιφάνεια 800 τ.μ. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό από τι μπορεί να προκλήθηκε.

Τα βιομηχανικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι σπάνιο στην Κίνα και συχνά οφείλονται στην έλλειψη σεβασμού των προδιαγραφών ασφάλειας.

Τον περασμένο Ιούνιο περίπου 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν χώρο ο οποίος δεν διέθετε έξοδο κινδύνου που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.