Στην εφημερίδα της Μελβούρνης The Age δημοσιεύεται το άρθρο σύμφωνα με το οποίο «στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, σε μία παγκόσμια πρωτιά και μετά από την υπογραφή συμφωνίας, δεκαετούς διάρκειας και μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, θα εγκαινιασθεί τον ερχόμενο Μάρτιο μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έκθεση θα περιλαμβάνει ελληνικούς πολιτιστικούς θησαυρούς από την αρχαιότητα έως τη Νεο-ελληνιστική Εποχή αλλά και εκθέματα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας άλλων περιόδων, σε μία κίνηση του Μουσείου να βγάλει «για πρώτη φορά εκθέσεις του εκτός Ελλάδας, με σκοπό, αφενός, την ανάπτυξη πολιτιστικών δεσμών με τη διασπορά και, αφετέρου, την προβολή του στο εξωτερικό».

Τονίζεται δε ότι, «εν μέσω οικονομικής κρίσης, σημειώθηκαν σημαντικές περικοπές στις κρατικές αλλά και ιδιωτικές επιχορηγήσεις, σε σημείο που να τίθεται ακόμα και θέμα διακοπής της λειτουργίας του, πρόβλημα το οποίο όμως επιλύθηκε «χάρη στη συνεισφορά της διασποράς, των φίλων των τεχνών και την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά», αναφέρει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Δεληβορριάς».

Καταληκτικά σημειώνεται ότι το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, «το οποίο δημιουργήθηκε από τον ομογενή Σπύρο Σταμούλη στην μνήμη της κόρης του Ναυσικάς, συνεργάζεται τακτικά και με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.