Τη δέσμευσή του τήρησε ο πρόεδρος της Μιανμάρ Θέιν Σέιν και έδωσε αμνηστία σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που παραμένουν στις φυλακές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook ότι «ο πρόεδρος τήρησε την υπόσχεσή του προς τον λαό ότι δεν θα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στο τέλος του 2013» εκδίδοντας δύο διατάγματα αμνηστίας.

Τα διατάγματα αφορούν όσους έχουν καταδικασθεί για προδοσία, αυτονομιστική δράση, συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις και άλλα τέτοιου είδους αδικήματα που προβλέπονταν από τη δρακόντεια νομοθεσία του προηγούμενου καθεστώτος, καθώς και τους κατηγορούμενους που περιμένουν την εκδίκαση των υποθέσεων τους.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περί τους 40 πολιτικούς κρατούμενους παραμένουν στις βιρμανικές φυλακές. Από τη διάλυση της χούντας τον Μάρτιο του 2011, το καθεστώς έχει απελευθερώσει εκατοντάδες αντικαθεστωτικούς, μοναχούς, δημοσιογράφους και δικηγόρους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.