Βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται οι δύο Αμερικανοί «μισθοφόροι», οι οποίοι συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα κατά την αποτυχημένη απόπειρα «εισβολής» δια θαλάσσης στη χώρα αυτή πρόβαλε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί την Ουάσινγκτον για αυτήν την επιχείρηση που όπως λέει είχε στόχο την ανατροπή του, ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Στο βίντεο ο ένας από τους δύο Αμερικανούς, ο 34χρονος Λουκ Ντένμαν, εμφανίζεται να δηλώνει ότι το σχέδιο ήταν να επιβιβάσουν τον Μαδούρο σε αεροσκάφος και να τον μεταφέρουν στις ΗΠΑ.

Ο Μαδούρο κατηγόρησε και πάλι ευθέως τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, προσθέτοντας ότι οι δύο συλληφθέντες Αμερικανοί, ο Ντένμαν και ο 43χρονος Έραν Μπέρι θα δικαστούν από τα πολιτικά δικαστήρια.

Οι δύο Αμερικανοί είναι μεταξύ των 15 συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με το Καράκας, είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Silvercorp, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι πρώην στέλεχος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού.