Σάλο προκάλεσε στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις η φωτογραφία ενός στρατιώτη, ο οποίος φέρει στο μπράτσο του σύμβολο με ναζιστική φράση.

Η επίμαχη φωτογραφία είχε ανέβει στη σελίδα του γενικού επιτελείου στο Facebook, όπου παρουσιάζονται οι αποστολές του γαλλικού στρατού στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος στρατιώτης μετέχει στην αποστολή της Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Στη φωτογραφία που αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο του BFMTV διακρίνεται ο στρατιώτης με το όπλο ανά χείρας και το σήμα με τον αριθμό 32 πάνω στη γαλλική σημαία. Στα γερμανικά είναι γραμμένο το σύνθημα των Ες-Ες: «Η τιμή μου είναι η πίστη μου».

Η φωτογραφία αποσύρθηκε και ο στρατιώτης «θα τεθεί σε διαθεσιμότητα» μόλις εξακριβωθεί ποιος είναι, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν, ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου. Ο στρατός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πράξη του στρατιώτη τονίζοντας ότι «δεν αντικατοπτρίζει τη στάση των ενόπλων δυνάμεων».

Ο Ζαρόν είπε ότι ο στρατιώτης έφερε στο μπράτσο ένα σήμα που με μια επιγραφή η οποία «αποκαλύπτει μια ιδεολογία την οποία καταδικάζουμε χωρίς περιστροφές».

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, ναύαρχο Εντουάρ Γκιγιό.