Λειτουργία και λιτανεία με πιστούς παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω του κορονοϊού τέλεσε ο Μητροπολίτης Μόρφου της Κύπρου την Κυριακή των Βαΐων στην Εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα. Μετά το συμβάν η αστυνομία ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Στην εκκλησία έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι ενημερώθηκαν για την παρουσία πιστών στη Θεία Λειτουργία. 

Μετά την τέλεση της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μόρφου, όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το  sigmalive.com, ανέφερε πως «εισέβαλαν ασεβέστατοι αστυνομικοί κατά πάντα όμως νόμιμοι με τους Νόμους του Προεδρικού και Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγεται αυτό στη γλώσσα της Νομικής; σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο Νόμος Του Θεού…».

Ο Μητροπολίτης σημείωσε πως όταν έφτασε ο αστυνομικός, του είπε «διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις, το Νόμο του Κράτους ή το Νόμο Του Χριστού;»

«Από τι κινδυνεύουν οι πιστοί, μήπως από κάποια ασθένεια φύγουμε νωρίς από αυτή την πρόσκαιρη ζωή; Και εάν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια στην γωνιά του δρόμου μια άλλη μας περιμένει. Κάποιον ατύχημα ίσως, τα γηρατειά, όσοι γεράσουμε, και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπίλ Γκέιτς να γεράσουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο sigmalive ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου είπε πως στο σημείο εντοπίστηκαν δέκα πρόσωπα, μετά από συστάσεις έφυγαν, ωστόσο παρέμειναν δύο ηλικιωμένες οι οποίες και καταγγέλθηκαν, όπως καταγγέλθηκε και η εκκλησιαστική επιτροπή.

Η αστυνομία ξεκινά έρευνα

Οδηγίες έτσι ώστε να διεξαχθεί έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα πάντα κατά παράβασης του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα, από πλευράς του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, σε Ιερό Ναό της Κοινότητας Περιστερώνας, έδωσε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και όπως μεταδίδει το sigmalive.com ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και όταν διαπιστώνονται οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση.

Ερωτηθείς για το περιστατικό σε Ιερό ναό της Περιστερώνας, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην παρουσία πολιτών και του Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι υπήρξε μια πληροφόρηση ότι στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό στην Περιστερώνα υπήρχαν πολίτες, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων .

Στον Ναό, συνέχισε, μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προέβησαν σε τρεις καταγγελίες, εκ των οποίων η μία αφορούσε τον Ιερέα του Ναού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες σήμερα για να γίνει διερεύνηση της υπόθεσης, να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα πάντα κατά παράβασης του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα.

«Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο και όταν διαπιστώνονται οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Για μια ακόμα φορά κάνουμε έκκληση προς όλους, και πιστούς και Ιερείς, για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύεται ρητά η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας», σημείωσε.