Σε κάποιες χώρες η ισονομία φαίνεται πως εφαρμόζεται ανεξαρτήτως του αξιώματος ή της ιδιότητας που έχει κάποιος. Έτσι λοιπόν, σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Βιετνάμ ένας πρώην αξιωματούχος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σχετικά με ένα χρηματοδοτούμενο – από την Ιαπωνία – σχέδιο για την κατασκευή εθνικής οδού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χο Τσι Μινχ καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της αρχής συγκοινωνιών της πόλης κρίνοντάς τον ένοχο ότι πήρε 262.000 δολάρια από στελέχη της εταιρείας Pacific Consultants International (PCI).

Το δικαστήριο διέταξε εξάλλου τον 57χρονο Χουίνχ Νγκοτς Σι να επιστρέψει τα χρήματα με τα οποία δωροδοκήθηκε και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται ότι πήρε σε δωροδοκίες.

Η PCI, που ανήκει στην ιαπωνική πτέρυγα της διεθνούς εταιρείας Pacific Consultants International Group, ήταν μία από τις κύριες εταιρείες που σύναψαν συμβόλαιο για την κατασκευή της αξίας 14 τρισεκατομμυρίων ντονγκ (περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια) εθνικής οδού ανατολής-δύσης που συνδέει τη Χο Τσι Μινχ με το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.