Κατέρρευσε τοίχος από κτίριο στην Πομπηία

Οι καταρρακτώδεις βροχές υπαίτιες για την καταστροφή


ΚΟΣΜΟΣ
14:45
02/12/2013
Κατέρρευσε τοίχος από κτίριο στην Πομπηία
loading

Ένας από τους πιο φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους τον κόσμο, η Πομπηία καταρρέει λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης για εργασίες συντήρησης, αλλά και λόγω του καιρού, αφού ακόμα ένα κτίσμα υπέστη σοβαρές ζημιές όπως μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ.

Οι χθεσινές ισχυρές βροχοπτώσεις και ο δυνατός άνεμος προκάλεσαν την κατάρρευση τοίχου ενός αρχαίου καταστήματος στη Βία Σταμπιάνα και κομμάτια γύψου έπεσαν από το γειτονικό Σπίτι της Μεγάλης Κρήνης.

Σύμφωνα με την υπηρεσία συντήρησης των αρχαιοτήτων, οι εργασίες αποκατάστασης θ' αρχίσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς τα κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές βρίσκονται στην περιοχή, για την οποία είχαν ήδη προγραμματιστεί, από το Φεβρουάριο, εργασίες αποκατάστασης με κονδύλια 105 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αντόνιο Πέπε, μέλος τοπικού εργατικού συνδικάτου, δήλωσε ότι βασική αιτία της τελευταίας κατάρρευσης είναι το γεγονός ότι «επί πολλά χρόνια δε γίνονταν εργασίες συντήρησης».

Από το 2010, τουλάχιστον 12 κτίρια της Πομπηίας, μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχουν καταρρεύσει. Πριν από δύο εβδομάδες παρατηρήθηκαν ρωγμές και έπεσαν κομμάτια γύψου από ένα ακόμα κτίριο στην Πομπηία.

Πολλές έρευνες έδειξαν ότι οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στην Πομπηία, στο παρελθόν υπονομεύθηκαν από διεφθαρμένους αξιωματούχους και από την τοπική μαφία, την Καμόρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει