Βοήθεια σε εκατό πρόσφυγες που επιβαίνουν σε ακυβέρνητο πλοίο ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας προσπαθεί να προσφέρει η ιταλική ακτοφυλακή, υπό εξαιρετικά δυσχερείς μετεωρολογικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 130 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Κρότονα και παρακολουθείται από αεροπορικά και ναυτικά μέσα, όμως είναι αδύνατη η προσέγγιση εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι 8 μποφόρ, που μπορεί να δημιουργήσει κύματα ύψους 7,5 μέτρων.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 100 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Σύροι, επιβαίνουν στο πλοίο.

Τέσσερα εμπορικά πλοία έχουν αλλάξει ρότα για να προσεγγίσουν τη θαλάσσια ζώνη όπου βρίσκονται επίσης ένα πλοίο της ακτοφυλακής και του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

«Περιμένουμε την ύφεση των μετεωρολογικών φαινομένων για να επέμβουμε υπό ασφαλείς συνθήκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Φιλίππο Μαρίνι, διευκρινίζοντας ότι γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονται στους πρόσφυγες. Το πλοίο εντοπίστηκε χθες έπειτα από τηλεφωνική κλήση μέσω κινητού τηλεφώνου από Αιγύπτιο που επιβαίνει σε αυτό.

(Φωτογραφία αρχείου)