Η Ρωσία έχει 3 νεκρούς από τον κορονοϊό και 820 κρούσματα και τα μέτρα μέρα με τη μέρα γίνονται αυστηρότερα.

Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Covid-19 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Επίσης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος, η οποία θα του επιτρέψει δυνάμει να παραμείνει στην εξουσία για δύο επιπλέον θητείες.

Η Ρωσία κλείνει από αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της χώρας για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. Εξαιρούνται τα καταστήματα με τρόφιμα και τα φαρμακεία.

«Οι εκτελεστικές αρχές των περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναστείλουν από τις 28 Μαρτίου και ως τις 5 Απριλίου του 2020 τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων εστίασης, με εξαίρεση τις αγορές εξ αποστάσεως», δίνει εντολή ο Μισούστιν σε έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης.

Η ρωσική κυβέρνηση ζητεί επίσης από τις περιφερειακές αρχές να συστήσουν στους Ρώσους να περιορίσουν τα ταξίδια τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κάνουν για διακοπές ή τουρισμό, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε δώσει εντολή για υποχρεωτικό κατ’οίκον περιορισμό των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών και αυτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.