Η παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο κινητοποιεί περίπου 25.000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής, ενώ προετοιμάζει και νοσοκομεία, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στο Λίβανο.

«Είναι ένας πραγματικός πόλεμος και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τη νοοτροπία ενός πολεμιστή. Ο ρόλος μας είναι να συμπληρώσουμε τον κυβερνητικό μηχανισμό, αλλά όχι να τον υποκαταστήσουμε» δήλωσε ο Σάγεντ Χάσεμ Σαφιεντίν, που ηγείται του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ σ’υμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος παρουσίασε το σχέδιο της παραστρατιωτικής οργάνωσης από το τηλεοπτικό δίκτυό της, το al-Manar TV.

Μάχες στη Λιβύη παρά την παρότρυνση για κατάπαυση πυρός

Μάχες ξέσπασαν γύρω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, έπειτα από τον βομβαρδισμό της λιβυκής πρωτεύουσας που προηγήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Οι μάχες γίνονται παρά τις παροτρύνσεις από τη διεθνή κοινότητα για κατάπαυση του πυρός, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του COVID-19, μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) πραγματοποίησε μία επίθεση σε αρκετά μέτωπα νωρίς χθες το πρωί.

Μεταξύ αυτών και μία επίθεση κατά μιας αεροπορικής βάσης στα δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με τις αντιμαχόμενες πλευρές.