Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε κατά 4.764 σε μία μέρα για να φτάσει τα 27.436, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Συνολικά 114 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής εξαιτίας του Covid-19, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κατά 28 σε σχέση με χθες Δευτέρα 23 Μαρτίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν επικριτικά τα όσα έχουν συμβεί και αποφασιστεί μέχρι στιγμής τόσο στη Γερμανία, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να αποφεύγει την κακιά φράση “απαγόρευση κυκλοφορίας, διότι παραπέμπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στέρησης της ελευθερίας. Η (χρησιμοποιηθείσα) φράση “απαγόρευση των επαφών” είναι σχεδόν το ίδιο, αλλά ακούγεται πιο ωραία. Έτσι όμως το Βερολίνο τρέχει απλώς πίσω από τα κρατίδια της Βαυαρίας, της Σαξονίας και του Ζάαρλαντ» γράφει, μεταξύ άλλων η Volksstimme του Μαγδεμβούργου.

Εν τω μεταξύ έξι ασθενείς που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Ιταλία θα νοσηλευθούν σε γερμανικά νοσοκομεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ. «Αυτή, φρονώ, είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη ότι υποστηρίζουμε και βοηθάμε και τους άλλους όταν μπορούμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Μίχαελ Κρέτσμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.